top of page

Pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja

Podatki o podjetju

 ZAZA Aromatherapy je blagovna znamka podjetja Pharmanais doo.

Polno ime: Pharmanais doo za proizvodnju eteričnih ulja

Sedež: 29 Novembar br 1, 18 330 Babušnica

Poslovna enota: Vase Čarapića 84, 18 000 Niš

Matična številka: 17032674

Davčna številka (PIB): 100232242

 

Odgovorna oseba za EU tržišče je podjetje Arxfarm d.o.o.

Arxfarm d.o.o., Essentially oils, essentially yours
Turopolje 7
8310 Šentjernej
Slovenija
Davčna številka podjetja: SI12352012 (podjetje je davčni zavezanec)
Matična številka podjetja: 5721482

Telefon: 07 33 73 960, Email: info@arxfarm.com

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila).

Dostopnost informacij

Podjetje Arxfarm d.o.o. se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovilo naslednje informacije:

 1. identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, matično in davčno številko),

 2. kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),

 3. bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),

 4. dostopnost izdelkov (vsak izdelek, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),

 5. pogoje dostave izdelka (način, kraj in rok dostave),

 6. vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,

 7. način plačila in dostave,

 8. časovno veljavnost ponudbe,

 9. rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,

 10. pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Ponudba artiklov in cene

Vse cene v spletni trgovini ZAZA Aromatherapy vsebujejo DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti.

Naročilo in cene

Kupoprodajna pogodba med Arxfarm d.o.o. in kupcem je v spletni trgovini ZAZA Aromatherapy sklenjena v trenutku, ko Arxfarm d.o.o. kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o potrditvi njegovega naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za Arxfarm d.o.o. kot za kupca.

Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku www.zaza-aromatherapy.com in je potrošnikom na voljo na njihovo pisno zahtevo.

Plačilo in dostava

Naročene izdelke bomo kupcu dostavili v dogovorjenem roku. Pakete pošiljamo preko Pošte Slovenije. Pridružujemo si pravico izbrati drugo dostavno službo, če bomo s tem lahko naročilo izpolnil učinkoviteje. Dostavni stroški so kupcu zaračunani že ob nakupu. 

Rok dostave

V primeru da so vsi artikli na zalogi, vsa naročila, oddana med delavnikom do 12. ure, odpošljemo naslednji delovni dan v primeru plačila po povzetju ali preko Paypala/Stripe-a. Naročila, ki imajo označeno plačilo po predračunu pošljemo takoj, ko prejmemo nakazilo na TRR. Naročila naročena med vikendi in prazniki pošljemo takoj naslednji delovni dan. V izjemnih primerih se čas dostave lahko podaljša, zato prosimo, da v primeru, da pošiljko želite prejeti v najkrajšem možnem času, to napišete pod opombe ob oddaji naročila.

Načini plačila

Spletna trgovina ZAZA Aromatherapy omogoča naslednje načine plačila:

 • z gotovino ob prevzemu preko dostavne službe Pošta Slovenije,

 • s kreditno kartico (Mastercard, VISA) na račun podjetja - Stripe,

 • po predračunu (UPN nalogu) na račun podjetja,

 • s Paypalom na račun podjetja.

Stroški pakiranja in dostave so do vrednosti nakupa nad 70€ brezplačni, pri vrednostih nakupa do 70€, je strošek pakiranja in dostave 4,00€ (z vključenim DDVjem).

Opozorilo: Ti pogoji ter stroški pakiranja in dostave veljajo samo znotraj Republike Slovenije.

Osebni prevzem

Osebni prevzem ni možen.

Izdaja računa

Arxfarm d.o.o. po dostavi in plačilu naročenih artiklov kupcu pošlje tudi račun, ki ga priložimo v paket. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila.

Kode za popust

Koda za popust oziroma promocijska koda prinaša različne ugodnosti pri nakupu preko spletne trgovine www.zaza-aromatherapy.com. Aktivno kodo najdete na naslovni strani oglasnega sporočila, v elektronskem sporočilu podjetja Arxfarm d.o.o. ali drugih medijih. Koda prinaša različne ugodnosti, od različnih daril do popustov. Vsakršna koda je vedno časovno omejena, izkoristiti pa se mora v omejenem določenem roku, sicer je neveljavna.

Uporaba kode za popust:

 • Izberite izdelke, ki jih želite kupiti in jih dajte v košarico.

 • Na zaključku blagajne v okence ”koda kupona” vpišete kodo za popust in kliknete gumb ”uporabi”.

 • Za en nakup je možno uveljaviti le eno kodo za popust.

 • Akcije, kode za popust in uveljavljanje brezplačne poštnine se ne seštevajo in se med seboj izključujejo.

 • Ko vpišete kodo za popust, se vrednost kode za popust avtomatsko odšteje od cene vašega naročila. Ostane znesek, ki ga je potrebno še poravnati.

Postopek nakupa

I. Izbira izdelka: Na spletni strani www.zaza-aromatherapy.com izberite izdelek in kliknite na povezavo ”Dodaj v košarico”. Sistem vas obvesti, da je bil izdelek uspešno dodan v košarico. Če želite nadaljevati nakupovanje, kliknite levo na ekran, da se vrnete nazaj v spletno trgovino. Če želite zaključiti nakup, kliknite desno spodaj povezavo ”Ogled nakupovalne košarice” in sistem vas pripelje v nakupovalno košarico.

II. Odstranitev izdelka iz nakupovalne košarice: Na spletni strani www.zaza-aromatherapy.com se v zgornjem desnem kotu, nahaja ikona nakupovalne košarice, v kateri se (po kliku na ikono) uporabniku prikažejo izdelki, ki so jih med brskanjem po spletni trgovini dodali v nakupovalno košarico. Če želi uporabnik odstraniti določen izdelek iz nakupovalne košarice, mora klikniti na ikono košarice in križec ”odstrani”. Če želi uporabnik dodati določen izdelek v košarico, mora klikniti na ekran, da se vrnete nazaj v spletno trgovino

III. Nakupovalna košarica: Za dokončanje naročila morate izpolniti potrebna polja.

1. Naslov za dostavo: Posredovati morate zahtevane kontaktne podatke, ki so označeni z rdečo zvezdico (ime, priimek, e-mail naslov, naslov, kraj, poštno številko in mobilno tel. številko), ki jih potrebujemo za potrditev in zaključek naročila ter dostavo izdelka.
2. Strošek dostave: Uporabnik lahko trenutno izbira med osebnim prevzemom ali dostavo z Pošto Slovenije.
3. Način plačila: Izbira se lahko med štirimi načini plačila: Plačilo po povzetju, plačilo po predračunu, plačilo s kreditno kartico (Mastercard ali VISA) in Paypal plačilo.
4. Kuponi in darilne kartice: Če ima uporabnik veljaven kupon za popust ali darilno kartico jo vpiše v ustrezno polje in klikne gumb potrdi.
5. Pregled naročila: Prikazani so izdelki, ki jih je uporabnik med brskanjem po spletni trgovini dodal v nakupovalno košarico. Cena izdelka, strošek poštnine, vrednost DDV-ja in skupni strošek za plačilo so razvidni v nakupovalni košarici, še preden se zaključi naročilo.
6. Zaključek naročila: Uporabnik lahko pregleda posredovane podatke za dostavo, način plačila, ki ga je izbral in vsebino nakupovalne košarice. Uporabnik potrdi naročilo s klikom na gumb ‘Oddaj naročilo”. Če je bilo naročilo uspešno zaključeno, se na spletni strani izpiše tekst ”Vaše naročilo je bilo uspešno. Hvala vam za nakup! Številka vašega naročila je: xxxx.”

Postopek obveščanja o nakupu

Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. 
Arxfarm d.o.o. lahko za preverjanje podatkov ali zaradi zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko.
Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične osebe, le da na zaključku nakupa vpiše še naziv podjetja in davčno številko podjetja. Prav tako so enake možnosti plačila.

Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik pravico, da v 14 dneh podjetju na elektronski naslov (info@arxfarm.com) ali po kakšnem drugem komunikacijskem kanalu nedvoumno sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.
Potrošnik mora najkasneje v 14 dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti blago. Potrošnik vrne blago na naslov: Arxfarm d.o.o, Turopolje 7, 8310 Šentjernej. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga.
Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik.
Potrošnik ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo. Vračilo plačila bomo opravili v 14 dneh od prejema obvestila o odstopu od pogodbe.
Pri odstopu od pogodbe, kjer je bila koriščena promocijska koda oz koda za popust, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Na TRR uporabnika se vrne le vplačani znesek, uporabniku pa se obenem vrne promocijska koda v obliki nove kode. 

 

Odgovornost za stvarne napake

Prodajalec odgovarja za stvarne napake, ki jih je stvar imela takrat, ko je nevarnost prešla na kupca, ne glede na to, ali mu je bilo to znano ali ne. Prodajalec odgovarja tudi za tiste stvarne napake, ki se pokažejo potem, ko je nevarnost prešla na kupca, če so posledica vzroka, ki je obstajal že pred tem. Neznatna stvarna napaka se ne upošteva.

Varnost

Arxfarm d.o.o. uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil.

bottom of page